U sklopu projekta Food Educators učenici 3. C razreda su s nastavnicom Jelenom Kevrić od 21. do 25. listopada obilježili Tjedan zdrave hrane.
Prehrambeni sustav odgovoran je za 30% globalnih emisija stakleničkih plinova, a broj bolesti povezanih s prehranom, poput dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti i raka, u stalnom je porastu. Osim toga, sve više djece diljem Europe bori se s problemima prekomjerne težine i pretilosti. Projektne aktivnosti povezane s promocijom zdrave prehrane daju nam jedinstvenu priliku da zajedno s učenicima i njihovim obiteljima oblikujemo održiviju budućnost i važan su korak prema podizanju svijesti o značaju hrane, kroz zabavne i edukativne aktivnosti.
Cilj aktivnosti bilo je promicanje zdravih prehrambenih navika kod učenika. Učenici su učili prepoznati i objasniti što čini hranu zdravom i održivom, sudjelovali su u raspravama o održivoj i zdravoj prehrani. Organizirali su zdravi školski piknik i time doprinijeli jačanju zajedništva u školskoj zajednici.